top of page
Omslag juninummer.jpg

Indische Letteren is een tijdschrift over Indisch-Nederlandse letterkunde. Het verschijnt sinds maart 1986 vier maal per jaar. 
 

Indische Letteren is het tijdschrift van de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde. De stimulans tot oprichting ging uit van de Oost-lndische Spiegel van Rob Nieuwenhuys. De werkgroep organiseert regelmatig gratis lezingenmiddagen en eenmaal per jaar een symposium over historische en moderne onderwerpen op het gebied van de Indisch-Nederlandse literatuur.

Adriaan_Valckenier_1695-1751_by_T.J._Rheen.jpg.webp

Uitgelicht

Van der Molen afb. 03.jpg

Op vrijdag 21 juni 2024 organiseert de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde weer een lezingenmiddag, met als thema: Getuigen van Indië. Zo spreekt Leonard Blussé over de achttiende-eeuwse gouverneur-generaal Adriaen Valckenier (afbeelding).  

Het juninummer 2024 van Indische Letteren is weer ruim op tijd verschenen en ook nog 's 100 bladzijden dik. Het thema: ‘Dieren in de Nederlands-Indische literatuur’. Met bijdragen van Rick Honings, Johannes Müller, Coen van ’t Veer, Arnoud Arps en Willem van der Molen. 

Meer nieuws

Lezingenmiddag
Vrijdag 21 juni 2024

Getuigen van Indië
Word sobat
van
Indische Letteren!
Achtste Indische Letteren-lezing
door Petra Boudewijn
Vrijdag 27 september 2024
bottom of page