IL juni 2021.jpg

Indische Letteren is een tijdschrift over Indisch-Nederlandse letterkunde. Het verschijnt sinds maart 1986 vier maal per jaar. 
 

Indische Letteren is het tijdschrift van de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde. De stimulans tot oprichting ging uit van de Oost-lndische Spiegel van Rob Nieuwenhuys. De werkgroep organiseert regelmatig gratis lezingenmiddagen en eenmaal per jaar een symposium over historische en moderne onderwerpen op het gebied van de Indisch-Nederlandse literatuur.

Binnenkort

Oratie
Rick Honings
13 september 2021
Verschenen
Herinneringen
van Gerard Termorshuizen
Symposium
Kritische stemmen in de Indische Letteren
14 november 2021
s200_siegfried.huigen.jpg

Nieuws

IL juni 2021.jpg

Op vrijdag 1 oktober 2021 wordt in Leiden de Vijfde Indische Letterenlezing gehouden door prof. dr. Siegfied Huigen onder de titel: 'Kennis van de kolonie'. Hoe werd informatie overgedragen aan een publiek dat doorgaans weinig van de kolonie afwist? 

Aan het juninummer 2021 van Indische Letteren (64 pagina's) draagt Frank Okker bij met een artikel over de kritische politicus H.H. van Kol, introduceert Bert L.T. van der Linden de onbekende schrijver Multavidi, komt Kris Steyaert terug op 'Het Indische land' van de dichter Jan Prins en sluit Julia Kemendi af met een artikel over het tijdschrift De huisvrouw in Indië/De huisvrouw in Indonesië