Boekpresentatie woensdag 20 mei 2020


Het masker van Rob Nieuwenhuys

Op woensdagavond 20 mei 2020 om 20.30 uur wordt gepresenteerd: Het masker van Rob Nieuwenhuys. Reconstructie van een vergeten reis naar Indonesië door Tom Phijffer.

Rob Nieuwenhuys, de nestor van de Indische letteren, reisde in 1971 als adviseur van de Nederlandse regering naar Indonesië om de betrekkingen met de voormalige kolonie te helpen herstellen. Voor het eerst sinds 1952 keerde Nieuwenhuys terug naar zijn land van herkomst. Hij leefde tussen twee werelden, die van zijn Hollandse vader en zijn Indo-Europese moeder. Het is hét centrale thema in zijn werk. Tom Phijffer schreef een fascinerend verslag van een vergeten reis onder politiek beladen omstandigheden.

Het boek wordt virtueel vanuit het Torpedo Theater te Amsterdam gepresenteerd met bijdragen van Elsbeth Etty, voorzitter van het Multatuli Genootschap, Henk Schulte Nordholt van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde, en Peter van Zonneveld, voorzitter van de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde. Muzikale omlijsting: Maria Lekransy (zang), Anna Makaloy (zang) en Harto Soemodihardjo (gitaar).

Het programma begint om 20.30 uur en duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis.

Log in op

https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09

Meeting ID: 739 822 305

Password: torpedo

Je moet een cameraatje en een microfoontje op je computer, laptop, tablet of telefoon hebben (= bijna altijd zo). Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden het snelst.

Onder auspiciën van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde te Leiden

© 2015 Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde.

Met dank aan Wix.com

  • Facebook Clean Grey
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now